2022-11-18

Administratör söks till Cancerforskningsfonden Norrland / Cancerakademin

Cancerforskningsfonden Norr – Cancerakademi Norr

söker Administratör med tillkommande ansvar som kansliansvarig

Cancerforskningsfonden Norrland bildades som Stiftelsen Jubileumsklinikens i Umeå Forskningsfond 1963. Ett par år senare anslöt sig Lions klubbarna i norra Sverige till denna fond under namnet Lions Cancerforskningsfond Norr. Fonderna har skapat utomordentligt goda förutsättningar för forskning och bekämpande av cancersjukdomar i norra Sverige på högsta internationella nivå. Cancerakademin är en separat stiftelse med uppgift att ansvara för och organisera utbildningsaktiviteter och arrangera vetenskapliga möten.

Idag finns två anställda. Nu önskar vi anställa ytterligare en person  med uppgift att bidra till utvecklingen av verksamheten i samverkan med övriga anställda och styrelsen för stiftelserna. En viktig arbetsuppgift kommer att vara att fortsätta effektivisera verksamheten både internt och den utåtriktade verksamheten, inkluderande webbaserade lösningar. Men även att bidra till det övriga löpande administrativa arbetet och på sikt att överta arbetsuppgifter från övriga anställda vid kommande pensionsavgångar. Dessutom ingår i arbetet att aktivt delta i externa insamlings-, utbildnings- och PR-aktiviteter. Du kommer även att ha ett ekonomiskt redovisningsansvar och kontakt med våra ekonomiska samarbetspartners. Arbetet innebär samverkan med intressenter inom akademi och vård samt med andra externa aktörer som exempelvis donatorer, förvaltare och läkemedelsindustrin. Arbetsuppgifternas inriktning kan komma att delvis styras av den kompetens som den blivande kollegan har. Inom den tänkta planeringen ligger också att tjänsten på sikt kommer att få en arbetsledande roll. Inför kommande pensionsavgångar  avses att anställa ytterligare en person.  

Stiftelserna är tillsammans en fristående verksamhet och finns inrymd inom nya  lokaler för Cancercentrum vid Norrlands universitetssjukhus. Du kommer liksom övriga anställda ses som representant för hela verksamheten och rapporterar till ordförande för stiftelsens styrelse.   

Anställningsform:
Tillsvidareanställning 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Provtjänstgöring i 6 månader.

Kvalifikationer:

För arbetsuppgifter relevant utbildning och erfarenhet. God datorvana och god erfarenhet av webbaserade system. Goda kunskaper inom administration och vi ser det som meriterande med kunskap inom ekonomi och marknadsföring. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift med även goda kunskaper i engelska språket. Kunskap/erfarenhet från arbetsledning, akademi eller sjukvård inom cancerområdet är en fördel.  

Personliga egenskaper:

Du ska vara flexibel när det gäller arbetstider och arbetsuppgifter. Du ska vara kommunikativ och ha förmåga att bidra till goda relationer internt och med externa samarbetspartners. Du är intresserad av att utveckla verksamheten och kunna arbeta självständigt. prioritera och fatta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Information om tjänsten lämnas av: professor Roger Henriksson (ordförande för Cancerforskningsfonden Norrland och Cancerakademin). Ansökan insändes och eventuella frågor sänds via email till: roger.henriksson@umu.se. Vi har i denna rekrytering tagit ställning till att vi inte önskar kontakt med bemanningsföretag. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag 2022 12 01.