Bertil Nordkvist tar emot gåva från Härnösands HK
2023-05-10

Vårt varma tack till Härnösand!

Vårt varma tack till Handbollsklubben i Härnösand som samlat in 65.000 kr!

Den 4 februari 2023 ordnades en handbollsmatch mellan Härnösand och Lillpite. Intäkter från matchen skänktes till Cancerforskningsfonden Norrland. Pengarna kom från biljettintäkter och bidrag från sponsorer. Checken överlämnades till Bertil Nordkvist, styrelseledamot i Cancerforskningsfonden Norrland.

Nu gör Härnösands handbollsklubb en insats mot för att förebygga cancer. Till hemmamatchen den fjärde februari gör klubben en insamling tillsammans med sponsorer för att kunna ge stöd till cancerforskning i Norrland.

– Efter en hemmamatch hade vi en lagfest, då vi började prata om cancer. Det visade sig att nästan alla i laget kände någon som hade cancer. Bland annat har två av spelarna förlorat en förälder i cancer, berättar Johanna Ullsten som tillhör HHK:s A-lag.
Man bestämde sig för att i samband med nästa träning diskutera vad man som lag kan göra.
– Vi fick många idéer så nu jobbar vi för att samla in pengar i samband med hemmamatchen mot Lillpite, säger hon.

Bland annat har man fått sponsorer som lovat att bidra med 50 kronor per mål i matchen. Och blir det då 60 mål, vilket inte är omöjligt så blir det 3000 kronor per sponsor.
– Andra sponsorer har gått in med en summa pengar oavsett hur många mål som görs, berättar hon.
Man har också fått gåvor från olika företag så man kan arrangera lotterier där pengarna oavkortat går till insamlingen.
Dessutom har föreningen fått sponsorer för matchkostnaderna så alla biljettintäkter kan gå till cancerforskningen.

Nu hoppas klubben på stor publik och flera sponsorer så man an få in 30-40 000 till cancerforskningen i Norrland.
– Lyckas vi vill vi gärna bjuda med någon representant och lämna över pengarna i samband med en kommande match, säger Johanna Ullsten som är vänstersexa i HHK.
Men det inte bara A-lagets spelare som engagerat sig.
– Vi har fått stöd av ungdomslagen som kommit med förslag på tänkbara sponsorer. Lagen kommer även under matchen hjälpa oss med saker runt omkring matchen. Så det här är nu hela föreningens angelägenhet.

Och sammanhållningen har alltid varit bra i Härnösands handbollsklubb. Nu hoppas föreningen på en stor publik och en målfest i samband med mötet med Lillpite. Det lär bli en spännande match eftersom Lillpite är det enda lag som hittills besegrat HHK denna säsong.
– Men vi spelar för att vinna och ska göra allt för att Lillpite inte ska gå segrande från Öbackahallen.
Men det allra viktigaste är att man får in mycket pengar. Kampanjen tillsammans mot cancer har redan samlat många miljoner.
– Vi vill göra vår del och hoppas att få in mycket pengar till cancerforskningen i Norrland, säger Johanna Ullsten.